Moet mijn bestaande interieur helemaal vervangen worden?
Nee, dit gebeurt zelden tot nooit. Oude meubelen dienen vaak als goed referentiepunt. Daarnaast geeft het juist karakter om oud en nieuw te combineren. Vaak zijn bestaande materialen en onderdelen van de inrichting waar je misschien al op uitgekeken was, met een andere combinatie ineens weer passend bij de sfeer die je zoekt.
Hoe weet een interieurstylist nou wat ik mooi vind?
Dit is precies waarom een kennismakingsgesprek zo belangrijk is. Tijdens dit gesprek kom ik erachter van welke sfeer en stijl je houdt, wat je belangrijk vind in je interieur, maar veel belangrijker, wat je identiteit is. Hoe meer ik over je weet, hoe passender het advies zal zijn. Dit complete plaatje vertaal ik dan naar het ontwerp.
Hoe gaat zo'n ontwerp in zijn werk?
Dit is afhankelijk van het gekozen pakket, maar in de meeste gevallen werkt het als volgt: We plannen eerst een intake/kennismakingsgesprek in. Voor de aanvang hiervan krijg je al wat ‘huiswerk’ van me, zoals wat afbeeldingen zoeken van stijlen die je aanspreken en het in kaart brengen van welke meubels moeten blijven. Na het kennismakingsgesprek, waarin ik alles in kaart heb gebracht, maak ik een moodboard voor je, waarin kleuren, sfeerplaatjes en materialen zijn verwerkt.
Na een akkoord hierop ga ik met het plan aan de slag, met regelmatig contact tussendoor.
Wanneer het plan klaar is, maken we een afspraak om deze te presenteren en hier uitleg bij te geven. Het plan krijg je in de meeste gevallen ook digitaal.